Over mij

Ik ben Jacqueline Tak-Kriek, trotse 56 lentes jong, moeder van 3 mooie jong volwassen kinderen, al 27 jaar getrouwd met een fantastische lieve man, reislustig, ondernemend en lief.

Mijn hele leven heb ik mezelf anders gevoeld dan anderen. Zo rond mijn 40e volgde ik een workshop over hooggevoelige mensen. Die middag was een openbaring! Er waren dus veel meer mensen zoals ik: enorm empatisch, liever voor een ander zorgen dan voor mezelf, in een oogopslag weten of iemand oprecht is, sfeergevoelig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Na deze openbaring heb ik verschillende opleidingen en vele cursussen gevolgd om van mijn klacht een kracht te maken. Klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar goed in je vel zitten mag je letterlijk nemen.  Je manier van denken kan een oorzaak zijn van je klachten.  En je klachten hebben je iets te vertellen. Tijdens deze cursussen kwam het besef dat ik jou, uit eigen ervaring, graag wil helpen door middel van bewustwording, oefeningen en massage zodat je een beter contact hebt met je lichaam.  Als je lekker in je velt zit, kun je bergen verzetten! En de opleiding tot Holistisch Life Masseur aan de Academie voor Holistisch Coachen sloot naadloos aan bij mijn wensen.

Jacqueline Tak-Kriek van Harmonic Touch

Ik vind mensen echt fascinerend en ons lichaam is een uniek iets. Daar mogen we zuinig op zijn. Als holistisch masseur kijk ik niet alleen naar lichamelijke factoren, maar ook naar
jouw mentale, energetische en emotionele kant. Mijn doel is je innerlijk welbevinden te
vergroten zodat er meer balans in je leven komt. Hiermee heb ik inmiddels al zeer veel
mensen in mijn eigen massagepraktijk geholpen en dat maakt mij een rijk en gelukkig mens, want ik leer ook van jou. 
Om me nog verder te verdiepen heb ik specialisaties gevolgd zoals massage bij kanker, massage bij een burn-out en zwangerschapsmassage en daarnaast ben ik gecertificeerd stoelmasseur. Deze afwisseling in klanten maakt mijn werk heel bijzonder.

Jacqueline met haar boek 'Geluk zit in jezelf'

In september 2019 heb ik mijn eerste boek uitgegeven “Geluk zit in jezelf”. Ik heb zelf ervaren, tijdens de ziekte periode van mijn moeder, dat elke dag bewust bezig zijn met dankbaarheid je eigen geluksgevoel enorm vergroot. Tot aan haar overlijden in dec 2019 heeft het mij bijzondere en onvergetelijke herinneringen opgeleverd.

En ik ben ervan overtuigd dat als jij ook meer dankbaarheid kan ervaren, dat jouw geluksgevoel uitstraalt naar anderen, die op hun beurt ook weer bewuster op zoek gaan naar hun eigen geluk. En zo maken we de wereld een stukje mooier. Gun het jezelf! Mijn boek kan je hier vinden: Geluk zit in jezelf.

Naast het werken in mijn praktijk in Bergen op Zoom en Oosterhout op donderdagen, doe ik heel graag vrijwilligerswerk. Ook bekijk ik per periode waar ik graag kosteloos mijn diensten aanbied. 

8 jaar lang heb ik met veel liefde de allerliefste wensen gehaald van kinderen met een levensbedreigende ziekte zodat deze vervult konden worden door Make-A-Wish Nederland.
Sinds 2015 ben ik vrijwilliger bij de stichting IanCare4Parents. We hebben in het verleden stoelmassages gegeven aan ouders van opgenomen kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis en nu doen we dat in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.
Ruim 2 jaar heb ik hand-en voetmassages aan patiënten op de oncologie-afdeling van het ASZ in Dordrecht gegeven, opgezet door de stichting Voor Jou.

Sinds augustus 2023 geef ik handmassages aan de dementerende bewoners van het Gastenshuis in Bergen op Zoom.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, volg heel vaak werk-gerelateerde trainingen en sta ik graag op de tennisbaan – vind de derde helft nog leuker en hou ik ontzettend van reizen. Ik ben grotendeels in het buitenland opgegroeid en het verblijven in verschillende landen is echt de voeding voor mijn ziel.

Als je helemaal tot het eind hebt gelezen dan weet je gelijk dat ik altijd een hoop te vertellen heb. Dank je wel voor het lezen!

Als je denkt – liever voelt  😉 – dat ik iets voor jou kan betekenen dan hoop ik je binnenkort te mogen ontmoeten.

Handmassage door Jacqueline Tak-Kriek

Op het moment dat je contact met mij opneemt voor een massage afspraak heb je al bewust voor jezelf gekozen. Besef je dat?

Met liefde ontvang ik jou in m'n praktijk op m'n verwarmde tafel. Samen zoeken we de meest comfortabele houding voor jou en nodig ik je uit om wat dieper in en uit te ademen. Hierdoor zakt je hartslag en zak je meer en meer in je eigen lichaam, zodat we je zielstroom kunnen uitnodigen die door jou helemaal ingeademd mag worden als jij dat wilt.

Weet dat jij elk moment de regie hebt over wat er mag gebeuren.

We starten de massage met pulsen, dat is heel zachtjes schudden, zodat ik kan voelen waar de energie stagneert of stroomt.
In 60 min tijd masseer ik je hele rug inclusief de bekkenrand, want die zorgt voor de doorstroming van je benen naar je bovenlichaam. Op je rug worden ook je chakra's gemasseerd - dat zijn je belangrijke energiecentra, waardoor de energie in jou kan gaan stromen. Daarna dek ik je rug af met een (hand)doek en masseer ik je schouders nog eens extra, samen met je nek en vervolgens je hoofdhuid en schedelrand.
Je armen, handen, benen en voeten worden nooit overgeslagen. Bedenk eens hoe vaak je die dagelijks gebruikt en waar nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Op tafel neem ik daar ruim de tijd voor.

In 90 min gaat de hele massage aan de achterkant in een iets rustiger tempo en heb ik iets langer tijd om uitvoeriger bij spanningen stil te staan.

In 120 min laat ik je na 90 min omdraaien. Als je weer comfortabel ligt, dan masseren mijn duimen je voorhoofd, neus-en kinrand en slapen waar meestal heel veel spanning zit. Vervolgens vraag ik je zachtjes of ik je buik mag masseren en dat doe ik op een hele zachte en warme manier. Ik duw en druk niet, want ik werk niet klachtgericht.

Voor mij is het belangrijk dat jij je ten allen tijde veilig en vertrouwd voelt op mijn tafel. Daardoor kun jij heel diep ontspannen. Het belangrijkste is namelijk dat jij diepe ontspanning voelt door je hele lichaam, want daar ligt je kracht. Kracht waarmee jij kunt laten zien wie je bent en daarmee de invulling aan je leven kunt geven zoals jij je dat wenst.

Ik rond de massage af door mijn handen zo te leggen zoals we begonnen en vraag jou daarbij om alle ontstane ruimte in jou te vullen met onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Die ruimte is ontstaan doordat jij spanning hebt laten gaan en er heling heeft plaatsgevonden waar dat nodig was.

Ik geef jou daar even de ruimte voor terwijl ik mijn handen was. Daarna drinken we rustig een kopje thee en delen we hoe we het samen hebben ervaren. Alles mag, niets moet. Ontspannen en opgeladen mag je je dag vervolgen, maar probeer elke keer naar dat ontspannen gevoel terug te keren. Des te langer heb je profijt van de massage. Soms ben je moe en loom erna, maar dan is dat wat je lichaam nodig heeft. Geef er aan toe, verzet je er niet tegen en drink voldoende water. Luister naar wat jouw lichaam nodig heeft. Ik help je er graag bij.

Winkelwagen